pivzdarija

Pivzdarija je domaća zanatska ‘kraft’ pivara iz Beograda, koja se bavi proizvodnjom piva po tradicionalnoj recepturi koristeći vrhunske sastojke, i to sve bez trunke aditiva, konzervansa, veštačkih boja i ostalih pomagala.

Pivzdarija je počela sa radom 2015. godine po uzoru na novo-nastali svetski trend kraft pivarstva.  Uz mnogo truda i volje ‘Pivzdarci’ su razvili recepturu i proces fermentacije dok nisu dobili vrhunske rezultate odnosno vrhunsko domaće kraft pivo.

Ovom prilikom Vas pozivamo da probate Pivzdarija pivo da bi ste se i sami uverili, verujemo da nećete zažaliti.  Kod nas u City Pub-u imate priliku da probate Crven Ban, specijalno crveno pivo, a uskoro i još mnogo drugih Pivzdarija craft piva, specijalno pravljenih za City Pub!.

www.pivzdarija.com

Crven Ban

Vuk Karadžić je još tokom rada na svom životnom delu skupljao i razne „bezobrazne“ narodne pesme i uzrečice, koje su tek mnogo kasnije objavljene. U tu čast je Pivzdarija skuvala ovo zanimljivo crveno pivo, prodornog mirisa na hmelj i istančano sladnog ukusa, dobijeno od karamelnih sladova.  Iako ima prosečnu količinu alkohola, te se može piti samostalno, odličan je dodatak jelima, pogotovo onim začinjenim.

crvenko2

Pivonirka

Pivzdarijino svetlo pivo se lako pamti a još lakše pije. Proizvedeno od skladne kombinacije sladova i hmelja ovaj napitak je izuzetno laganog tela i prijatnog mirisa, dok mu kvasac gornjeg vrenja daje blagi voćni šmek. Pošto je pivo nefiltrirano i nepasterizovano treba ga služiti što svežije kako biste uživali u svim čarima jednog uistinu živog piva. Upareno sa sitnim grickalicama poput kikirikija ovo je pravi napitak za opuštanje tokom cele godine.

Pivonirka

Crni Petar

Crni Petar je jako pivo, robusno, punog tela i mirisno.  Da bi postigli ovo, ‘Pivzdarci’ nisu koristili ni boje ni pojačivače ukusa, već samo prirodne sastojke vrhunskog kvaliteta;  jedan jako smeo odnos svetlog i crnog slada, kao i dobar evropski hmelj. U ukusu je na početku jako izražena pržena nota slična kafi koja se zatim gubi u obilju voćnih i travnatih aroma od hmelja i kvasca, sve zapakovano u crnu tečnost ispod jake braonkaste pene. Ali nemojte se zavarati, ovo pivo krije i više alkohola ispod te zbrke ukusa te se neoprezan čovek može lako napiti.

Crni Petar